Natuurlijk Gruun/FruitNL

Gezondheid en het telen van kwalitatief fruit gaat ons bij Natuurlijk Gruun aan het hart. Maar er komt veel bij kijken om fruit te telen en het in de winkel terecht te laten komen. Daarom kun je bij ons leren hoe appels en peren groeien, worden gesorteerd, ingepakt en getransporteerd.

FruitNL is een familiebedrijf in het hart van de Betuwe, waar we al meer dan 100 jaar appels en peren telen. Van eigen bodem en milieubewust. We schenken veel aandacht aan gewasbescherming, natuurbeheer, arbeidsomstandigheden en voedselveiligheid. We beschikken over een eigen professioneel sorteer- en inpakstation. We zijn leverancier voor Lidl en kunnen je dus ook vertellen hoe ons fruit in de supermarkt terecht komt.

Je kunt bij ons terecht voor een educatieve les over voedselproductie en landschaps- en waterbeheer. We willen dat je weet hoe gezond appels en peren zijn en laten je ze daarom graag proeven. We beschikken over een prachtig educatief centrum, maar we gaan ook kijken in de boomgaarden en wellicht in de toekomst ook onze productiefaciliteiten. Vanwege de veiligheid is dit nu nog niet mogelijk. De lessen worden gegeven door oud basisschool docent Kees de Jongh.

We hebben ook een boerderijwinkel en het appelcafé, waar we lunches, vergaderingen en andere  evenementen organiseren.