Melkvee- & IJsboerderij De Schoonheuvel

Hallo, wij zijn Arjan en Nicolien van Zeelst en hebben 3 kinderen.

Ons melkveebedrijf en ijsboerderij De Schoonheuvel  staat in Hedel, dit is in de Bommelerwaard, op 5 min. afstand van de A2.

Op onze boerderij hebben we 60 melkkoeien en 60 stuks jongvee. We verbouwen daarnaast nog gras en mais voor de koeien. Verder hebben we nog kippen, konijnen, geiten, poesjes en een eend rondlopen.

De melk op onze boerderij wordt gedeeltelijk gebruikt om zelf ambachtelijk roomijs mee te maken. Bij een les op ons melkveebedrijf  leer je over hoe een kalf een koe wordt, wat koeien allemaal eten, hoe ze gemolken worden, hoe de melk naar de fabriek gaat en wat je allemaal van melk kunt maken. Ook kun je van melk ijs maken en dat willen we jullie laten zien op de ijsboerderij De Schoonheuvel.

We gaan dan gezamenlijk een recept aanmaken, ook de ingrediënten worden benoemd met oorsprong.  En tijdens het wachten op de machine die dan het ijs gaat maken hebben we voor de jongere groepen een mooi voorleesverhaal en voor de hogere groepen een quiz.

Maar natuurlijk gaan we het ijs proeven als het klaar is.

Op onze Melkvee- & IJsboerderij De Schoonheuvel kun je náást boerderijles volgen, ook allerlei andere activiteiten beleven: zoals kinderfeestjes, kanoverhuur, huifkartochten, boerengolf, voetgolf of gewoon een lekker ijsje eten op ons ijsterras met koespringkussen.

Op ons bedrijf staat gastvrijheid en een leuke en leerzame les voorop. We hopen je binnenkort  te mogen begroeten op ons bedrijf.