Hoeve Boveneind

In het kleine plaatsje Herwijnen runt familie De Bruijn al generaties lang een melkveebedrijf. Tegenwoordig heeft Hoeve Boveneind ongeveer 120 koeien en 80 stuks jongvee. Met zijn allen zetten zij zich in voor de productie van verantwoorde, duurzame en vooral ook lekkere melk. Bijzonder is dat eigenaar Wilfred de Bruijn samen met andere initiatiefnemers onderzoek doet naar een hele nieuwe conserveringsmethode. Ze hebben daar in 2012 het agrarisch Talentenplan mee gewonnen (zie ook www.100procentmelk.nl).

Hoeve Boveneind is dus een innoverend bedrijf, waar je kunt zien hoe er met een melkrobot en mestrobot wordt gewerkt. Maar we leren je ook graag hoe een kalf een koe wordt, hoeveel en wat een koe eet en hoe belangrijk dat is voor de smaak van de melk. Daarnaast moet iedere dag het vee worden verzorgd en de kalfjes worden gevoerd. Handen uit de mouwen dus, er is genoeg te doen.

In de stallen, maar ook daarbuiten. Op de akkers, waar we gras en mais voor onze koeien verbouwen. En bij de sloot, waar we op zoek kunnen naar kleine waterdieren. We laten je alles op ons bedrijf zien, maar maken ook gebruik van een prachtig leslokaal. En natuurlijk kun je daar komen proeven hoe lekker pure melk smaakt!